
En grøn og mættende salat
Vietnamesisk Salat med Oksekød, Salad Bò Trứng, er en super lækker og frisk ret, som er tiltrængt ovenpå vintermaden! Salaten er lavet på en sur og sød vinaigrette, som hældes udover de sprøde salatblade. De tynde skiver af oksekød og de hårdkogte æg giver fylde og smag, uden at salaten bliver for tung. En oplagt ret når vi nu går foråret og sommeren i møde.
Salad Bò Trứng spises med friskdampede jasminris enten alene eller som et Family Style måltid.
Det skal du købe i en asiatisk butik
- 3. krydderi
- Sesamolie
- Soyasauce
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

Vietnamesisk Salat med Oksekød (salad bo trung)
4
45 min
Ingrediensliste
- Stegt oksekød:
250g oksefilet, fx roastbeef eller engelsk bøf
1 tsk 3. krydderi (kan udelades)
1 tsk salt
1 spsk sesamolie
1/2 løg i både
- Fyld:
3 æg
1/2 løg i tynde ringe
1 hjertesalat skåret i mundrette tern
2 store tomater i skiver
1 håndfuld peanuts, knuste
- Marinade:
6 spsk soyasauce
6 spsk sukker
6 spsk eddike
Fremgangsmåde
- Start med at koge æggene til de er hårdkogte. Lad vandet koge op i en gryde og tilsæt derefter æggene. Skru ned på mellemvarme og kog i alt 9-10 min. Lad dem køle af i koldt vand, inden de pilles.
- Skær oksekødet i super tynde skiver. Sørg for at skære på tværs af årene, så kødet ikke bliver sejt. (Tip! Frys kødet ned i en time, så er det nemmere at skære det tyndt)
- Mariner kødet med 3. krydderi, salt og sesamolie og kom løgbådene ved. Lad det marinere i køleskabet i minimum 20 min.
- Læg løgringene til salaten i en skål med koldt vand i 10 min. for at løgsmagen ikke bliver for dominerende. Hæld vandet fra.
- Bland ingredienserne til marinaden i en lille skål.
- På en stor tallerken eller et fad anrettes salat, tomat og løgringe. Æggene deles i skiver og anrettes ovenpå salatblandingen.
- Kom lidt neutral olie på en stegepande på mellemhøj varme og steg oksekødet. Hæld kødet over salatblandingen.
- Hæld nu salatmarinaden over salaten og drys med peanuts.
Server salaten med friskdampede jasminris eller som et Family Style måltid
Kan man lave Vietnamesisk Salat med Oksekød på forhånd?
Dele af salaten kan med fordel laves på forhånd. Skær og mariner gerne kødet på forhånd, så det blot skal steges inden servering. Derudover kan saucen også røres sammen og stå i køleskabet. Lav også gerne de hårdkogte æg forinden. Så det går det lynhurtigt at hakke grøntsagerne og samle salaten.
Skal salaten spises kold?
Selve salaten spises ved stuetemperatur. Jeg tager gerne grøntsagerne ud af køleskabet som det første, så det står og tempererer, mens jeg ordner de andre ting. Oksekødet behøver ikke at være brandvarmt, når det serveres. Jeg lader det gerne være lunt, så det passer med resten af salaten.
Hvilket slags oksekød kan man bruge?
Man kan bruge enhver slags oksekød, som er mørt og foruden sener og fedt. Jeg foretrækker at købe en hel roastbeefsteg, som jeg kan fryse ned i dele. Sådan en steg kan nemlig bruges i flere retter, heriblandt en Phở Bò. Skal man kun bruge oksekød til denne ret alene, kan man tit finde engelsk bøf hos de fleste supermarkeder. De kommer typisk i pakker á 125g, så to styks kan gøre det. Finder man dem på bud, er det oplagt at fryse dem ned og gemme dem til de skal bruges i salaten.