Kender du en Asian foodie i dit liv, som lever og ånder for asiatisk mad? Jeg har samlet en masse ting, som jeg selv ejer og er glad for. Og selvfølgelig et par ting her og der, som jeg selv ønsker mig. Jeg har inkluderet både store gaver og budgetvenlige gaver. Drag endelig inspiration og kommenter forneden, hvis du har andre gode ideer!
1. Matcha starter pakke
I år fik jeg smagt på virkelig god matchate i Vietnam. Jeg har lært, at der er forskel på kvaliteten af matcha. Dem af lav kvalitet smager af fisk, og det er jo ikke synderligt lækkert. Jeg fik denne starterpakke i fødselsdagsgave af mine storebror, og jeg er vild med den!
Pris: 239 kr. // wakuwaku.dk
2. Ramenskål
Jeg har haft et godt øje til Seramikkus skåle længe, og de står på min egen ønskeliste. Jeg er vild med Mads og Idas øje for æstetik! Og så synes jeg deres ramenskål er vildt unikke. Støt nogle virkelig cool iværksættere, som kan deres kram.
Pris: 240 kr. // seramikku.dk
3. Japansk omelet stegepande
Jeg har set det her japanske tamagoyaki omeletter overalt på TikTok og YouTube, og jeg har selv prøvet at lave dem på min stegepande, men jeg kan se noget helt tilfredsstillende ved at lave dem korrekt på den firkantede pande. Hvis man ikke kender til de japanske omeletter, så er det de her omeletter med alt slags fyld, som bliver stegt i lag, til det bliver én stor rulle, der kan skæres i spisepindevenlige bidder. En sikker vinder til den lidt nørdede dedikerede type (som mig selv).
Pris: 259 kr. // pandasia.dk
4. Riskoger
Min riskoger fra Vietnam kommer i brug flere gange om ugen. Jeg elsker konceptet i at sætte ris over og lade riskogeren klare resten. Det giver mig tid til at fokusere på at lege med mine børn eller tid til at jonglere med andre retter på komfuret, uden at skulle tænke på risene. Riskogeren sørger for, at risene ikke brænder på, og så holder de risene varme, indtil man skal spise. På den måde slipper man for at koordinere timingen af maden. Jeg kan anbefale at købe riskogere, hvor låget er fæstnet på gryden, således at det har en trykkogereffekt. Det er min erfaring, at disse riskogere koger de bedste ris.
Tip: En riskoger på 1 liter er passende til en familie på 4 personer. Min egen er på 1,8 liter, hvilket er helt perfekt til når vi har gæster, eller hvis vi ønsker at lave dobbeltportion, som vi kan gemme til senere. Pandasia har riskogere i flere forskellige størrelser.
Pris: 459 kr. //pandasia.dk
5. Bento box
I Asien dyrker de frokosttiden. I mange lande spiser man af de her madkasser, som er next level. De er i etager og rumopdelt, så man kan have ris og lidt forskelligt med. Jeg ønsker mig selv denne her, da det er alt for fedt med tilhørende spisepinde, gaffel og ske. Mobilholderen – jeg ved ikke, om det er galt eller genialt!
Pris: 229 kr. // wakuwaku.dk
6. Global køkkenkniv
Da jeg flyttede hjemmefra, gav mine forældre mig en riskoger og denne Global kniv. Det er en af de lidt dyrere gaver, men min mor siger, at hvis man har én rigtigt god kniv, så kan man i teorien nøjes med den. Det er altså 14 år siden, jeg fik den, og jeg bruger den stadig dagligt! Så det var en god investering – tak far og mor. Jeg sørger for at passe godt på den. Den kommer ikke i opvaskeren, og jeg vedligeholder den ved at slibe den. Det tynde blad er bl.a. godt, når man skal skære meget tynde skiver af grøntsager og kød, som man jo ofte gør i vietnamesisk madlavning. En stor anbefaling herfra hvis man er på udkig efter en god kniv.
Pris: 699 kr. // salling.dk
7. Airfryer
Hvis du følger mig på Instagram, så har du set den her fætter et par gange. Jeg er på team airfryer, og det har jeg været siden jeg fik én i julegave for 6 år siden. Jeg har for nyligt opgraderet til denne fra ONYX, som kan rumme 8 liter, hvilket er mere passende for vores familien på nu 5 personer.
Pris: 1300 kr. // onyx.dk (reklamelink)
8. Bambusdamper
Dampere bliver brugt flittigt i det asiatiske køkken. Skal man lave baos eller eller dumplings, så er damperen din ven. Jeg bruger selv en stor dampgryde, da jeg damper ret ofte. Men jeg har også bambusdampere, som er super praktiske og samtidig også æstetiske at servere maden i.
Pris: 279 kr. // pandasia.dk
9. Juliennejern
Jeg bruger flittigt et juliennejern, når jeg skal lave syltede gulerødder eller mangosalat. Det giver nemlig sprøde strimler i modsætning til et traditionelt rivejern, og det er hurtigere end at snitte med en kniv.
Pris: 79 kr. // pandasia.dk
10. Rispapirholder
Hver gang jeg deler den her på Instagram, spørger I hvor den er fra. Rispapirholderen er virkelig smart, når man skal servere friske forårsruller. Holderen er delt i to. På den ene side stikker man en stak rispapir i, og i den anden side hældes der vand i. Man tager et papir op og roterer det i den side, som indeholder vand. Rispapiret bliver dermed helt perfekt dyppet uden at knække eller bøje. Og så kan den stå på bordet og blive passeret rundt til gæsterne, så man selv kan dyppe. Rispapirholderen er pladsbesparende, hvilket giver plads til alt det lækre fyld til forårsrullerne, og så er prisen virkelig overkommeligt.
Pris: 79 kr. // pandasia.dk
11. Plakater fra Taishō
Jeg elsker Ida Holms designs, og den måde hun bygger bro mellem det skandinaviske og det japanske. Jeg ejer selv plakaten med geishaen til højre, og mine 3 sønner tror stadig, det er et portræt af mor. Tjek Taishōs andre plakater. Når jeg en dag flytter, og mine drenge kan holde fingrene væk fra vægbillederne, har jeg intentioner om, at der skal smækkes deres plakater op alle vegne.
Pris: fra 259 kr. // taisho.dk
12. Plantefrø
Plantefrø i december virker måske lige tidligt nok. MEN, jeg er sikker på, at havefolket er uenige! I januar starter såning af chilifrø nemlig, og inden vi ved af det, er det forår, og så kan vi så koriander, thai basilikum, squash og pluksalat. Det har jeg i hvert fald intentioner om i min lille ydmyge byhave på 12 kvm.
Pris: fra 20 kr. // fantastiskefroe.dk
13. Gavekort til restauranter
Der er intet, der gør en Asian foodie mere glad end muligheden for at spise asiatisk mad! I min verden er gavekort til restauranter noget af det bedste i verden. Et par bud på nogle gode steder:
København:
– District Tonkins
– Hidden Dimsum
– Royal Garden
Århus:
– Yi-East
– Pho C&P
Jeg håber, du kunne bruge min guide. Har du flere gode ideer, så smid den i kommentaren.