Denne opskrift på et 1 pot riskoger måltid er perfekt til travle hverdagsaftener, hvor der skal diskes op med en lækker og nem middag for hele familien. I opskriften laver vi et rismåltid med saftig kylling, bok choy og champignon. Det hele tilberedes i en riskoger. Denne alt-i-en ret tager kun 45 minutter fra start til slut, og kræver minimal indsats, hvilket gør den perfekt til den travle hverdag.
Riskogeren gør arbejdet for dig, så du slipper for besværet med flere gryder og pander. Alt, du skal gøre, er at forberede ingredienserne, tilsætte dem til riskogeren, og lade den klare resten. I mellemtiden kan du catche up på din yndlingsserie, lege med børnene eller nyde en kop kaffe.
Hvis du ikke ejer en riskoger, så frygt ej. Opskriften kan også laves i en almindelig gryde. Brug en mellemstor gryde og husk at røre i gryden undervejs.
Min opskrift på 1 pot riskoger måltid er blot et eksempel. Du kan let tilpasse den ved at tilføje dine foretrukne grøntsager eller skifte kyllingen ud. Retten går også rigtigt godt til gris eller æg. For en vegetarisk version, kan jeg varmt anbefale at bruge tofu. Brug en forstegt tofu for det bedste resultat.
Det skal du købe i en asiatisk butik
- Maggi soyasauce
- Sesamolie
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
1 pot riskoger måltid
4
45 min
Ingrediensliste
4 dl jasminris (ca. 360g)
100g champignon
1 stort bok choy
8 dl vand
4 spsk Maggi soyasauce
2 tsk salt
2 tsk sesamolie
1 tsk hvidløgspulver (kan udelades)
1 tsk løgpulver (kan udelades)
- Kylling:
350g kyllingekød, fx udbenet kylling
2 spsk Maggi soyasauce
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk sesamolie
- Udstyr:
Riskoger
Fremgangsmåde
- Forberedelse af ris:
Skyl jasminrisene grundigt i koldt vand i skålen til riskogeren, og hæld det fra. Gentag indtil vandet er klart.
Noter til riskogning:
For at nedsænke indholdet af uorganisk arsen i ris, anbefaler Fødevarestyrelsen følgende:
– Skyl risene godt i koldt vand indtil vandet er klart.
– Lad risene stå i blød i koldt vand et par timer i køleskabet eller hæld kogende vand over risene og lad dem stå i blød i 15-30 minutter inden tilberedning. - Marinering af kylling:
Skær kyllingekødet i mundrette stykker og kom kødet i en mellemstor skål. Tilføj 2 spsk soyasauce, finthakket hvidløg og 1 tsk sesamolie. Lad det marinere mens du forbereder de andre ingredienser. - Skær champignon i skiver. Hak bok choy-kålen groft.
- Riskogning:
Hæld vandet fra risene og placer skålen i riskogeren.
Tilsæt 8 dl nyt vand til risene.
Fordel kyllingestykkerne ovenpå risene. Tilføj champignon og bok choy.
Krydr med Maggi soyasauce, salt, sesamolie, hvidløgspulver og løgpulver.
Sæt riskogeren til at koge på den normale indstilling for ris.
Lad riskogeren gøre arbejdet. Når riskogeren skifter til “hold varm” tilstand, så tjek at kyllingen er gennemkogt. Hvis det stadig er rødt, så lad det stå i yderligere 5-10 minutter. Rør ingredienserne forsigtigt sammen for at blande smagene inden servering.
Smag til med ekstra soyasauce eller salt, hvis nødvendigt. - Slut af med at tilføje dit yndlingstopping. Fx peanuts, ristede løg, koriander og chilisauce.
Vi har en slow-cook funktion i vores riskoger, kan man bruge den? Og ved du hvordan? 🙂
Glæder mig til at prøve den her opskrift 😍
Hej Melanie,
Sådan en har jeg desværre ingen erfaring med, men jeg synes da, du skal give det et forsøg 🙂
Kh Nina