1 Pot Riskoger Måltid

Denne opskrift på et 1 pot riskoger måltid er perfekt til travle hverdagsaftener, hvor der skal diskes op med en lækker og nem middag for hele familien. I opskriften laver vi et rismåltid med saftig kylling, bok choy og champignon. Det hele tilberedes i en riskoger. Denne alt-i-en ret tager kun 45 minutter fra start til slut, og kræver minimal indsats, hvilket gør den perfekt til den travle hverdag.

Riskogeren gør arbejdet for dig, så du slipper for besværet med flere gryder og pander. Alt, du skal gøre, er at forberede ingredienserne, tilsætte dem til riskogeren, og lade den klare resten. I mellemtiden kan du catche up på din yndlingsserie, lege med børnene eller nyde en kop kaffe.

Hvis du ikke ejer en riskoger, så frygt ej. Opskriften kan også laves i en almindelig gryde. Brug en mellemstor gryde og husk at røre i gryden undervejs.

Min opskrift på 1 pot riskoger måltid er blot et eksempel. Du kan let tilpasse den ved at tilføje dine foretrukne grøntsager eller skifte kyllingen ud. Retten går også rigtigt godt til gris eller æg. For en vegetarisk version, kan jeg varmt anbefale at bruge tofu. Brug en forstegt tofu for det bedste resultat.

Samlet tid 45 minutter
Antal 4

Udstyr

  • Riskoger

Ingredienser
  

  • 4 dl jasminris (ca. 360g)
  • 100 g champignon
  • 1 stort bok choy
  • 8 dl vand
  • 4 spsk Maggi soyasauce
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 tsk hvidløgspulver (kan udelades)
  • 1 tsk løgpulver (kan udelades)

Kylling:

  • 350 g kyllingekød, fx udbenet kylling
  • 2 spsk Maggi soyasauce
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk sesamolie
Udskriv

Sådan gør du
 

  • Forberedelse af ris:
    Skyl jasminrisene grundigt i koldt vand i skålen til riskogeren, og hæld det fra. Gentag indtil vandet er klart.
    Noter til riskogning:
    For at nedsænke indholdet af uorganisk arsen i ris, anbefaler Fødevarestyrelsen følgende:
    – Skyl risene godt i koldt vand indtil vandet er klart.
    – Lad risene stå i blød i koldt vand et par timer i køleskabet eller hæld kogende vand over risene og lad dem stå i blød i 15-30 minutter inden tilberedning.
  • Marinering af kylling:
    Skær kyllingekødet i mundrette stykker og kom kødet i en mellemstor skål. Tilføj 2 spsk soyasauce, finthakket hvidløg og 1 tsk sesamolie. Lad det marinere mens du forbereder de andre ingredienser.
  • Skær champignon i skiver. Hak bok choy-kålen groft.
  • Riskogning:
    – Hæld vandet fra risene og placer skålen i riskogeren.
    – Tilsæt 8 dl nyt vand til risene.
    – Fordel kyllingestykkerne ovenpå risene. Tilføj champignon og bok choy.
    – Krydr med Maggi soyasauce, salt, sesamolie, hvidløgspulver og løgpulver.
    – Sæt riskogeren til at koge på den normale indstilling for ris.
    – Lad riskogeren gøre arbejdet. Når riskogeren skifter til “hold varm” tilstand, så tjek at kyllingen er gennemkogt. Hvis det stadig er rødt, så lad det stå i yderligere 5-10 minutter. Rør ingredienserne forsigtigt sammen for at blande smagene inden servering.
    – Smag til med ekstra soyasauce eller salt, hvis nødvendigt.
  • Slut af med at tilføje dit yndlingstopping. Fx peanuts, ristede løg, koriander og chilisauce.

Det skal du købe i en asiatisk butik

  • Maggi soyasauce
  • Sesamolie

Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

2 comments on “1 Pot Riskoger Måltid”

  1. Vi har en slow-cook funktion i vores riskoger, kan man bruge den? Og ved du hvordan? 🙂
    Glæder mig til at prøve den her opskrift 😍

    1. Hej Melanie,
      Sådan en har jeg desværre ingen erfaring med, men jeg synes da, du skal give det et forsøg 🙂

      Kh Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad. 

Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor. 

Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.

Nyhedsbrev

Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides.

Ingen spam. Lover!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram