Denne opskrift på et 1 pot riskoger måltid er perfekt til travle hverdagsaftener, hvor der skal diskes op med en lækker og nem middag for hele familien. I opskriften laver vi et rismåltid med saftig kylling, bok choy og champignon. Det hele tilberedes i en riskoger. Denne alt-i-en ret tager kun 45 minutter fra start til slut, og kræver minimal indsats, hvilket gør den perfekt til den travle hverdag.
Riskogeren gør arbejdet for dig, så du slipper for besværet med flere gryder og pander. Alt, du skal gøre, er at forberede ingredienserne, tilsætte dem til riskogeren, og lade den klare resten. I mellemtiden kan du catche up på din yndlingsserie, lege med børnene eller nyde en kop kaffe.
Hvis du ikke ejer en riskoger, så frygt ej. Opskriften kan også laves i en almindelig gryde. Brug en mellemstor gryde og husk at røre i gryden undervejs.
Min opskrift på 1 pot riskoger måltid er blot et eksempel. Du kan let tilpasse den ved at tilføje dine foretrukne grøntsager eller skifte kyllingen ud. Retten går også rigtigt godt til gris eller æg. For en vegetarisk version, kan jeg varmt anbefale at bruge tofu. Brug en forstegt tofu for det bedste resultat.
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad.
Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor.
Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.
Vi har en slow-cook funktion i vores riskoger, kan man bruge den? Og ved du hvordan? 🙂
Glæder mig til at prøve den her opskrift 😍
Hej Melanie,
Sådan en har jeg desværre ingen erfaring med, men jeg synes da, du skal give det et forsøg 🙂
Kh Nina