Mine børn og jeg er besat af Hi Tempuras tangchips, som kan købes i asiatiske butikker. Men til 30 kr for en lille bitte pose, bliver det lige pricey nok, når vi er 5 snacksultne munde. Derfor har jeg lavet min egen opskrift inspireret af den populære tangsnack fra Asien.
Tempura er en japansk madlavningsteknik, hvor forskellige ingredienser som fisk, skaldyr og grøntsager dyppes i en let dej og frituresteges. Typisk laves tempuradejen af hvedemel, æg og iskoldt vand. Det kolde vand er med til at gøre dejen ekstra sprød! I min opskrift har jeg lavet en umami-krydderiblanding, som er rimelig vanedannende, hvis jeg selv skal sige det.
Med denne opskrift kan du nemt lave sprøde og lækre tempura tangchips derhjemme. Det kræver kun få ingredienser, som du sikkert allerede har i hjemmet. Perfekt som snack til børn og voksne, og så er de både billige og velsmagende.
Tips:
Alle ingredienserne foruden det 3. krydderi, som kan udelades, kan købes i et almindeligt supermarked. Hvis man er vilt med chipsene, vil jeg anbefale at købe tang og sesamfrø i en asiatisk butik, da det er af bedre kvalitet, samtidig med at man får mere for pengene.
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
Opbevar tangchipsene i en lufttæt beholder for at forhindre fugt i at trænge ind og gøre dem bløde. En plastbeholder med et tætsluttende låg fungerer bedst.
I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad.
Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor.
Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.