Sprøde Tempura Tangchips – Nemme og Lækre Hjemmelavede Snacks

Mine børn og jeg er besat af Hi Tempuras tangchips, som kan købes i asiatiske butikker. Men til 30 kr for en lille bitte pose, bliver det lige pricey nok, når vi er 5 snacksultne munde. Derfor har jeg lavet min egen opskrift inspireret af den populære tangsnack fra Asien.

Tempura er en japansk madlavningsteknik, hvor forskellige ingredienser som fisk, skaldyr og grøntsager dyppes i en let dej og frituresteges. Typisk laves tempuradejen af hvedemel, æg og iskoldt vand. Det kolde vand er med til at gøre dejen ekstra sprød! I min opskrift har jeg lavet en umami-krydderiblanding, som er rimelig vanedannende, hvis jeg selv skal sige det.

Med denne opskrift kan du nemt lave sprøde og lækre tempura tangchips derhjemme. Det kræver kun få ingredienser, som du sikkert allerede har i hjemmet. Perfekt som snack til børn og voksne, og så er de både billige og velsmagende.

 

Samlet tid 35 minutter
Antal 4

Ingredienser
  

  • 5 ark tang
  • Neutral olie til stegning, fx raps- eller solsikkeolie

Tempuradej:

  • 120 g hvedemel
  • 1 æg
  • 2 dl koldt vand
  • 1 tsk bagepulver
  • En knivspids salt

Krydderiblanding:

  • 1 spsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk ristet sesamfrø
  • 1 tsk paprika
  • 1 knivspids 3. krydderi (kan udelades)
Udskriv

Sådan gør du
 

  • Klip tang-arkene i mindre stykker, ca. 4x4 cm eller efter ønsket størrelse.
    Tilføj alle ingredienserne til krydderiblandingen i en skål og rør godt, så krydderierne fordeles jævnt.
  • Tempuradej:
    Slå ægget ud i en skål og pisk det let.
    Tilsæt koldt vand til ægget og rør forsigtigt.
    Tilsæt mel og bagepulver lidt ad gangen, mens du rører forsigtigt for at undgå bobler. Dejen skal have en let, klumpet konsistens. Den må ikke være for glat.
  • Stegning:
    Hæld vegetabilsk olie i en gryde eller dyb pande, så der er nok til at dække tangen helt. Tænd blusset på mellem varme. Olien er klar, når det bobler om en træspisepind eller en tandstik.
    Dyp hvert stykke tang i tempuradejen. Hvis du ønsker en tynd chips, som holder sig sprød i længere tid, så “tør” noget af dejen af langs skålens kant.
    Placer forsigtigt de dækkede tangstykker i den varme olie, og steg dem i 1-2 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og sprøde.
    Tag tangstykkerne op med spisepinde eller en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrullepapir.
    Når alle chipsene er stegt, hældes de over i en stor skål. Tilføj ca 2-3 spsk af krydderiet eller efter præferencer.

Tips:

  • Tilføj chilipulver til krydderiet, hvis du kan lide spicy chips.
  • Sørg for at holde tempuradejen kold, mens du arbejder, da det hjælper med at gøre chipsene ekstra sprøde.
  • Hvis de ikke skal spises med det samme, tilføj da en my vand til tempuradejen. En tyndere chips holder bedre på sprødheden. 

Alle ingredienserne foruden det 3. krydderi, som kan udelades, kan købes i et almindeligt supermarked. Hvis man er vilt med chipsene, vil jeg anbefale at købe tang og sesamfrø i en asiatisk butik, da det er af bedre kvalitet, samtidig med at man får mere for pengene.

Det skal du købe i en asiatisk butik

  • Nori-tang
  • Sesamfrø
  • Evt. det 3. krydderi

Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

Opbevaring af Tempura Tangchips

Opbevar tangchipsene i en lufttæt beholder for at forhindre fugt i at trænge ind og gøre dem bløde. En plastbeholder med et tætsluttende låg fungerer bedst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad. 

Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor. 

Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.

Nyhedsbrev

Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides.

Ingen spam. Lover!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram