En virkelig nem bánh mì!
Bánh mì med spejlæg er min nemmeste opskrift på den vietnamesiske sandwich, Bánh Mì. En turboversion, som kan bikses sammen på under en halv time!
En Bánh Mì sandwich består af en sprød og luftig baguette, som er inspireret af franskmændene. Skorpen er tynd og smuldrende, og i modsætning til de brød vi er vant til herhjemme, er der ikke meget indmad i brødet. Der skal nemlig være plads til fyldet. En traditionel Bánh Mì består af kød, syltede gulerødder, agurk, paté, hjemmerørt mayonnaise og koriander. Fyldet kan varierere. Denne opskrift er med spejlæg.
Hvor køber man Bánh Mì brød?
For at kunne lave en autentisk Bánh Mì med Spejlæg, så skal man altså have fat i det helt rigtige brød. En vietnamesisk baguette er luftig og let og har en tynd skorpe samt meget lidt indmad.
Jeg køber altid mine brød i en mellemøstlig butik. De har oftest brødene i en klar plastikpose, hvor de står sammen med fladbrød og lignende.
Kan man bruge købe mayonnaise?
Hvis man ikke gider at bakse med en hjemmelavet mayo, så kan man godt købe en. Det er ikke helt det samme, men vi kan alle have travlt, så jeg forstår! Jeg kan anbefale mayo fra Kewpie, som har en god og fed smag uden at smage syntetisk. Kewpie findes i asiatiske butikker.
Jeg kan ikke lide paté, kan det udelades?
Man kan sagtens udelade paté, hvis man ikke bryder sig om det. I den originale opskrift bruger man paté, og personligt synes jeg, at hele sammensætningen med paté giver en hel ny dimension af smag.
Det skal du købe i en asiatisk butik
- Soyasauce (Maggi)
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
Banh mi med spejlæg
2
25 min
Ingrediensliste
- Syltede gulerødder
1 stor gulerod, skrællet
½ dl sukker
1 dl eddike
½ tsk salt
- Fyld:
2 baguettes
4 æg
Salt og peber
2 tsk soya
4 spsk mayonnaise (gerne hjemmelavet eller Kewpie)
2 spsk paté (kan udelades)
1 håndfuld agurk i staver
1 håndfuld purløg
1 håndfuld koriander, grofthakket
Frisk chili eller chilisauce
Fremgangsmåde
- Syltede gulerødder:
Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler, evt. med et juliennejern. Bland sukker, eddike og salt i en skål, vend gulerodsstrimlerne rundt i lagen, og lad dem trække indtil servering. - Fyld:
Skyl agurken, og skær den i staver. Hak purløgene fint. Hak eller pluk korianderen groft. - Spejlæg:
Steg æggene i olie på en pande ved mellemhøj varme i 5-6 minutter. Kom lidt mere olie ved, end du normalt ville gøre, og brug en teske til at samle olie op fra panden og hæld den over æggeblommerne et par gange. På den måde får man en sprød bund og en fast æggeblomme. Lun imens brødene kort i ovnen, til de er lune og let sprøde. Drys æggene med salt og peber. - Servering:
Flæk brødene, men undgå at skære hele vejen igennem. Fordel soya, mayonnaise og paté i brødene og derefter spejlæggene, agurkestave, syltede gulerødder, plukket koriander og evt. chili. Servér straks.