Bánh Mì med Spejlæg (Bánh Mì Trứng Ốp La)

En virkelig nem bánh mì!

Bánh mì med spejlæg er min nemmeste opskrift på den vietnamesiske sandwich, Bánh Mì. En turboversion, som kan bikses sammen på under en halv time!

En Bánh Mì sandwich består af en sprød og luftig baguette, som er inspireret af franskmændene. Skorpen er tynd og smuldrende, og i modsætning til de brød vi er vant til herhjemme, er der ikke meget indmad i brødet. Der skal nemlig være plads til fyldet. En traditionel Bánh Mì består af kød, syltede gulerødder, agurk, paté, hjemmerørt mayonnaise og koriander. Fyldet kan varierere. Denne opskrift er med spejlæg.

Forb. tid 25 minutter
Antal 2

Ingredienser
  

Syltede gulerødder:

  • 1 stor gulerod, skrællet
  • ½ dl sukker
  • 1 dl eddike
  • ½ tsk salt

Fyld:

  • 2 baguettes
  • 4 æg
  • Salt og peber
  • 2 tsk soya
  • 4 spsk mayonnaise, gerne hjemmelavet eller Kewpie
  • 2 spsk paté (kan udelades)
  • 1 håndfuld agurk i staver
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 håndfuld koriander, grofthakket
  • Frisk chili eller chilisauce
Udskriv

Sådan gør du
 

Syltede gulerødder:

  • Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler, evt. med et juliennejern. Bland sukker, eddike og salt i en skål, vend gulerodsstrimlerne rundt i lagen, og lad dem trække indtil servering.

Fyld:

  • Skyl agurken, og skær den i staver. Hak purløgene fint. Hak eller pluk korianderen groft.

Spejlæg:

  • Steg æggene i olie på en pande ved mellemhøj varme i 5-6 minutter. Kom lidt mere olie ved, end du normalt ville gøre, og brug en teske til at samle olie op fra panden og hæld den over æggeblommerne et par gange. På den måde får man en sprød bund og en fast æggeblomme. Lun imens brødene kort i ovnen, til de er lune og let sprøde. Drys æggene med salt og peber.

Servering:

  • Flæk brødene, men undgå at skære hele vejen igennem. Fordel soya, mayonnaise og paté i brødene og derefter spejlæggene, agurkestave, syltede gulerødder, plukket koriander og evt. chili. Servér straks.

Hvor køber man Bánh Mì brød?

For at kunne lave en autentisk Bánh Mì med Spejlæg, så skal man altså have fat i det helt rigtige brød. En vietnamesisk baguette er luftig og let og har en tynd skorpe samt meget lidt indmad.

Jeg køber altid mine brød i en mellemøstlig butik. De har oftest brødene i en klar plastikpose, hvor de står sammen med fladbrød og lignende.

Kan man bruge købe mayonnaise?

Hvis man ikke gider at bakse med en hjemmelavet mayo, så kan man godt købe en. Det er ikke helt det samme, men vi kan alle have travlt, så jeg forstår! Jeg kan anbefale mayo fra Kewpie, som har en god og fed smag uden at smage syntetisk. Kewpie findes i asiatiske butikker.

Jeg kan ikke lide paté, kan det udelades?

Man kan sagtens udelade paté, hvis man ikke bryder sig om det. I den originale opskrift bruger man paté, og personligt synes jeg, at hele sammensætningen med paté giver en hel ny dimension af smag.

Det skal du købe i en asiatisk butik

  • Soyasauce (Maggi)

Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad. 

Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor. 

Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.

Nyhedsbrev

Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides.

Ingen spam. Lover!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram