Kinesiske pandekager med and har, som navnet afslører, rødder i det kinesiske køkken. Retten består af saftigt, krydret pekingand, som spises som fyld i små, tynde pandekager med sprødt grønt og en tilhørende hoisinsauce. Første gang jeg smagte retten var på en autentisk dimsum restaurant i København, og jeg vidste straks, at jeg måtte dele en opskrift på retten med jer.
Jeg er en sucker for and! Især pekingand, som denne opskrift er inspireret af. Jeg er helt med på, at det ikke er alle, der har tid til at marinere en pekingand i 1-2 døgn, så det her er en turboversion.
I denne opskrift har jeg inkluderet to forskellige måder at tilberede kødet på. Vælg mellem den traditionelle ovnmetode eller den hurtige airfryer-metode, hvis man er den heldige ejer af sådan en. Personligt er jeg kæmpe airfryer-fan. Det er simpelthen så nemt og tidsbesparende, og så bliver kødt saftigt og skindet sprødt uden særlig meget effort.
De kinesiske pandekager minder vel om helt tynde tortilla wraps. De er dog mere delikate og bløde. Jeg køber dem på frost hos min lokale asiatiske købmand. Man kan tilberede dem vha. en damper eller ved at varme dem på en stegepande. Følg anvisningen på pakken.
Jeg handler fysisk i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad.
Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor.
Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.
Har lige lavet kinesiske pandekager med and til aftensmad i dag. Det smagte vildt godt, kan absolut anbefale det. Jeg havde dog ikke færdige pandekager, og har langt til en asiatisk butik, så jeg fandt en opskrift og lavede dem selv. Det var nemt, men var nok dumpet som kinesisk husmor, da de absolut ikke var runde... Men tak for alle dine gode opskrifter, glæder mig til din kogebog.