Phở Gà, en højtelsket vietnamesisk skål, som smager af hjemmelavet kærlighed. Hvor Phở Bò, den klassiske oksekødssuppe, tager 6 timer at tilberede, og det er alle timerne værd, vil jeg tilføje, så er Phở Gà klar på under 1,5 time. Perfekt som en overkommelig hverdagsret, især i disse dage, hvor vi forbereder os på tøsne, snot i næsen, det' pisse koldt, som MC Einar så fint siger det.
Phở Gà er en hjertevarmende vietnamesisk nudelsuppe, som består af smagen af saftigt kyllingekød, friske urter og en krydret suppe. Denne opskrift er fra vores familie, med dyb respekt for den originale opskrift fra Vietnam. Min autentiske opskrift bringer de originale smage fra Vietnam til dit køkken. Med Phở Gà får du en hurtigere version af den klassiske Phở-suppe, som ellers tager min. 6 timer at lave.
I Vietnam spiser man Phở til morgenmad, frokost og aftensmad. Og i min familie er det drømmescenariet at spise Phở, når man er syg! Det er efterhånden kutymen, at vi medbringer Phở til vores nære familie og venner, når de er syge og kunne bruge en hjertelig og velsmagende skål kærlighed.
Phở-nudler kan købes i asiatiske og nogle mellemøstlige butikker. På pakken vil der typisk stå ”Bánh Phở”. Vær opmærksom på, at der er to størrelser på nudlernes bredde. Traditionelt, spiser man de nudler, der er 3 mm brede. Er man til nudler, hvor der er lidt mere bid, kan man købe dem, som er 5 mm.
Urter, fiskesauce, hoisinsauce og srirachasauce og krydderier foretrækker jeg at købe i en asiatisk butik, men jeg har set de fleste ting i de store supermarkeder som Føtex og Bilka. Det samme gælder oksekraftben, som oftest står på frost i de større supermarkeder. Har du mulighed for at finde nogle ben hos en slagter, så er det absolut det værd!
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
Phở er en traditionel vietnamesisk nudelsuppe, der består af en suppe kogt på oksekraftben, flade risnudler og oksekød og friske urter. Den er kendt for sin dybe smag og varme krydderier og serveres ofte med friske urter og lime. Denne opskrift er en variant med kylling.
Phở Gà, eller vietnamesisk kyllingesuppe, er en virkelig smagfuld ret. Suppen har en en rig og dyb kyllingesmag, krydret med stjerneanis, ingefær og andre krydderier. Risnudlerne giver en blød og fyldig konsistens. Suppen er ofte toppet med friske urter, lime og krydderier, der tilføjer friskhed og krydret smag til retten.
Phở Gà kan være en sund spise, især hvis den tilberedes med magert kyllingekød, masser af friske grøntsager og minimalt salt. Phở Gà er generelt en afbalanceret og nærende ret, der kan passe ind i en sund kost.
I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad.
Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor.
Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.