Marinerede æg i Maggi soyasauce – perfekt til travle dage
Marinerede æg i soyasauce er en af de opskrifter, jeg altid vender tilbage til – de smager virkelig godt, men de er faktisk også geniale at have stående klar i køleskabet til travle hverdage. De kræver minimal arbejde, men til gengæld leverer de altså i smag!
Æggene er kogt med en blød, cremet midte og derefter lagt i en smagfuld marinade lavet på Maggi soyasauce, eddike, forårsløg, sesam. De skal bare stå og hygge sig i køleskabet, og de bliver kun bedre, jo længere de får lov til at trække.
Jeg elsker at spise mine æg med friskkogte jasminris og lidt agurk i tynde skiver, men de passer også virkelig godt i en skål ramen, i en nudelsalat eller som topping på en vietnamesisk risnudelret (bún). De er også gode på en hurtig frokostmad, eller bare som proteinrig snack.
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad.
Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor.
Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.