Soyamarinerede æg

Marinerede æg i Maggi soyasauce – perfekt til travle dage

Marinerede æg i soyasauce er en af de opskrifter, jeg altid vender tilbage til – de smager virkelig godt, men de er faktisk også geniale at have stående klar i køleskabet til travle hverdage. De kræver minimal arbejde, men til gengæld leverer de altså i smag!

Æggene er kogt med en blød, cremet midte og derefter lagt i en smagfuld marinade lavet på Maggi soyasauce, eddike, forårsløg, sesam. De skal bare stå og hygge sig i køleskabet, og de bliver kun bedre, jo længere de får lov til at trække.

Jeg elsker at spise mine æg med friskkogte jasminris og lidt agurk i tynde skiver, men de passer også virkelig godt i en skål ramen, i en nudelsalat eller som topping på en vietnamesisk risnudelret (bún). De er også gode på en hurtig frokostmad, eller bare som proteinrig snack.

 

Ingredienser
  

Til æggene:

  • 6 store æg

Marinade:

  • 1 dl soyasauce mine foretrukne er fra Maggi
  • 1 dl vand
  • 1 spsk eddike eller limesaft
  • 1 tsk sukker kan udelades
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 2 spsk finthakket forårsløg den grønne del
  • 1 spsk sesamfrø gerne ristede
  • Evt. 1 tsk sesamolie for dybere smag
  • Evt. lidt frisk chili eller chiliflager
Udskriv

Sådan gør du
 

Sådan gør du

    Kog æggene:

    • Bring en gryde med vand i kog, og tilsæt forsigtigt æggene, når vandet koger. Kog æggene i 6½–7 minutter for et blødt, cremet indre.
    • Kom dem direkte i koldt vand efterfølgende og pil dem forsigtigt.

    Marinaden:

    • I en skål eller et glas med låg, bland soyasauce, vand, riseddike/lime, sukker, hvidløg, ingefær, sesamolie, forårsløg og sesamfrø. Smag til – den skal være salt, men også balanceret med lidt syre og umami.

    Marinér æggene:

    • Læg de pillede æg i marinaden. Sørg for, at de er dækket – brug evt. en lille tallerken ovenpå for at holde dem nede.
    • Sæt dem i køleskab og lad dem trække i mindst 4 timer, gerne natten over.

    Servering:

    • Halvér æggene og server dem ovenpå en skål dampede ris – gerne med lidt ekstra forårsløg, ristede sesamfrø og et skvæt af marinaden over.

    Holdbarhed:

    • De soyamarinerede æg kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 4–5 dage. Sørg for, at æggene er helt dækket af marinaden, og brug en ren ske, hvis du tager dem op enkeltvis. Smagen bliver kun dybere med tiden – men efter fem dage kan konsistensen begynde at blive lidt fast og gummiagtig.

    Det skal du købe i en asiatisk butik

    • Soyasauce (Maggi)
    • Evt. sesamfrø
    • Evt. chili

    Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad. 

    Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor. 

    Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.

    Nyhedsbrev

    Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides.

    Ingen spam. Lover!

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram