Spinatsalat på 15 min
I Vietnam elsker vi at spise Family Style retter. Det består af en masse side dishes, som spises med ris. En form for tapasbord med en god blanding af kød- og grøntsagsretter. For nyligt lavede min mor denne Spicy Spinatsalat, som jeg havde glemt alt om. Hun er en ægte mad-mor, som har lavet en rigtig mor-opskrift. Det skulle gå hurtigt, og hun skulle få noget spinat ned i sine børn. Og vi har aldrig protesteret!
Det skal du købe i en asiatisk butik
- Sesamolie
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
Denne portion rækker til 2 personer, hvis man spiser med ris og 1 grøntsagret. Den rækker til en hel familie, hvis der serveres flere Family Style retter til.
Spicy Spinat
2
15 min
Ingrediensliste
200g frisk spinat
2 fed hvidløg, finthakket
1-2 chili, finthakket
2 spsk sesamolie
1/2 tsk 3. krydderi (kan udelades)
1 tsk salt
Sesamfrø til pynt
Fremgangsmåde
- Skyl spinaten og overhæld dem med kogende vand i en stor skål. Efter 1 minut hældes vandet fra i et dørslag. Skyl spinaten med koldt vand. Ryst dørslaget et par gange. Lad nu spinaten afkøle, mens det drypper af (ca. 10 min).
- Rør de øvrige ingredienser i en lille skål.
- Bland nu spinaten og krydderierne i en stor skål og vend det grundigt med et par spisepinde.
- Pynt evt med sesamfrø ved servering.
- Server med friskdampede ris og andre Family Style retter.