Spicy Spinatsalat

Spicy Spinatsalat – Vegansk

Spinatsalat på 15 min

I Vietnam elsker vi at spise Family Style retter. Det består af en masse side dishes, som spises med ris. En form for tapasbord med en god blanding af kød- og grøntsagsretter. For nyligt lavede min mor denne Spicy Spinatsalat, som jeg havde glemt alt om. Hun er en ægte mad-mor, som har lavet en rigtig mor-opskrift. Det skulle gå hurtigt, og hun skulle få noget spinat ned i sine børn. Og vi har aldrig protesteret!

Det skal du købe i en asiatisk butik

  • Sesamolie

Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

Denne portion rækker til 2 personer, hvis man spiser med ris og 1 grøntsagret. Den rækker til en hel familie, hvis der serveres flere Family Style retter til.

Spicy Spinat

Portioner

2

Tilberedningstid

15 min

Ingrediensliste

  • 200g frisk spinat

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 1-2 chili, finthakket

  • 2 spsk sesamolie

  • 1/2 tsk 3. krydderi (kan udelades)

  • 1 tsk salt

  • Sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde

  • Skyl spinaten og overhæld dem med kogende vand i en stor skål. Efter 1 minut hældes vandet fra i et dørslag. Skyl spinaten med koldt vand. Ryst dørslaget et par gange. Lad nu spinaten afkøle, mens det drypper af (ca. 10 min).
  • Rør de øvrige ingredienser i en lille skål.
  • Bland nu spinaten og krydderierne i en stor skål og vend det grundigt med et par spisepinde.
  • Pynt evt med sesamfrø ved servering.
  • Server med friskdampede ris og andre Family Style retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *