Spicy Spinatsalat - Vegansk

Spinatsalat på 15 min

I Vietnam elsker vi at spise Family Style retter. Det består af en masse side dishes, som spises med ris. En form for tapasbord med en god blanding af kød- og grøntsagsretter. For nyligt lavede min mor denne Spicy Spinatsalat, som jeg havde glemt alt om. Hun er en ægte mad-mor, som har lavet en rigtig mor-opskrift. Det skulle gå hurtigt, og hun skulle få noget spinat ned i sine børn. Og vi har aldrig protesteret!

Tilb. tid 15 minutter
Antal 2

Ingredienser
  

  • 200 g frisk spinat
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1-2 chili, finthakket
  • 2 spsk sesamolie
  • 1/2 tsk 3. krydderi (kan udelades)
  • 1 tsk salt
  • Sesamfrø til pynt
Udskriv

Sådan gør du
 

  • Skyl spinaten og overhæld dem med kogende vand i en stor skål. Efter 1 minut hældes vandet fra i et dørslag. Skyl spinaten med koldt vand. Ryst dørslaget et par gange. Lad nu spinaten afkøle, mens det drypper af (ca. 10 min).
  • Rør de øvrige ingredienser i en lille skål.
  • Bland nu spinaten og krydderierne i en stor skål og vend det grundigt med et par spisepinde.
  • Pynt evt med sesamfrø ved servering.
  • Server med friskdampede ris og andre Family Style retter.

Det skal du købe i en asiatisk butik

  • Sesamolie

Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

Denne portion rækker til 2 personer, hvis man spiser med ris og 1 grøntsagret. Den rækker til en hel familie, hvis der serveres flere Family Style retter til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad. 

Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor. 

Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.

Nyhedsbrev

Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides.

Ingen spam. Lover!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram