Foto af Line Falck / linefalck.dk
Vi kender dem alle fra sushirestauranterne! Friturestegte tempurarejer stammer fra Japan men spises egentlig i hele Asien. Retten indebærer tigerrejer, der dyppes i mel, derefter i æg og til sidst i pankorasp. Herefter frituresteges de for at opnå en sprød og gylden skorpe.
Tempurarejer er super nemme at lave, og der er derfor intet, der står i vejen for selv at give sig i kast med dem derhjemme. Det smager bedre og er billigere! I denne opskrift har jeg lavet den lækreste chilimayo til, som smager som restauranternes chilimayo.
Tip: Jeg foretrækker at købe mine rejer på frost i en asiatisk butik, da de smager bedst. Dem med skal på, som kræver lidt rensearbejde, er som regel mest friske og saftige.
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad.
Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor.
Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.