Foto af Line Falck / linefalck.dk
Tempurarejer: En klassiker vi alle elsker
Vi kender dem alle fra sushirestauranterne! Friturestegte tempurarejer stammer fra Japan men spises egentlig i hele Asien. Retten indebærer tigerrejer, der dyppes i mel, derefter i æg og til sidst i pankorasp. Herefter frituresteges de for at opnå en sprød og gylden skorpe.
Tempurarejer er super nemme at lave, og der er derfor intet, der står i vejen for selv at give sig i kast med dem derhjemme. Det smager bedre og er billigere! I denne opskrift har jeg lavet den lækreste chilimayo til, som smager som restauranternes chilimayo.
Tip: Jeg foretrækker at købe mine rejer på frost i en asiatisk butik, da de smager bedst. Dem med skal på, som kræver lidt rensearbejde, er som regel mest friske og saftige.
Det skal du købe i en asiatisk butik
- Tigerrejer (på frost)
- Evt. Kewpie mayonnaise
- Srirachasauce
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
Tempurarejer med chilimayonnaise
16 stk
45 min
Ingrediensliste
16 store tigerrejer uden skal
2 dl rapsolie til stegning
1 dl hvedemel
1 æg
2 dl pankorasp
Salt og peber
- Chilimayo
1 dl mayonnaise (gerne Kewpie mayonnaise)
1 spsk srirachasauce
1 tsk honning
Fremgangsmåde
- Chilimayo:
Rør ingredienserne til mayonnaisen sammen i en lille skål. - Tempurarejer:
Skyl rejerne, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Fjern tarmene på rejerne, hvis det ikke allerede er gjort. Dette gøres ved at lave et snit langs ryggen på rejen, således at tarmen kan pilles ud. Giv rejerne et par små snit med en skarp kniv på undersiden (den bøjede side), og ret dem ud ved at trykke dem let ned på et skærebræt.
Varm olien op i en lille gryde på mellemhøjt blus. Hæld mel i én skål, sammenpisket æg i en anden og pankorasp med lidt salt og peber i en tredje skål. Dyp først rejerne i melet og sørg for, at de er godt dækkede. Ryst overskydende mel af rejen, og dyp den derefter i æggemassen. Dryp overskydende æg af, og rul til sidst rejen i raspen. Fortsæt med resten af rejerne. Når olien bobler omkring en tandstik eller spisepind, er den klar. Skru ned på mellem varme, og frituresteg rejerne i små portioner ad gangen, til de er gyldne og sprøde.
Læg forsigtigt rejen ned i den varme olie. Frituresteg rejerne i små portioner ad gangen i et par minutter i alt, til de er gyldne og sprøde. Brug en tang eller spisepinde til at vende rejerne, så de steger jævnt på begge sider. Læg de færdigstegte tempurarejer på fedtsugende papir. - Servering: Anret de friskstegte rejer på en tallerken, og servér med chilimayonnaise.