Vietnamesisk affogato er en kombination af to fantastiske ting! Italiensk affogato og vietnamesisk iskaffe.
Affogato er en lækker italiensk dessert, der normalt består af espresso og vaniljeis. Vietnamesisk iskaffe er en stærkbrygget kaffe som er sødet med kondenseret mælk. I denne opskrift overhældes en god kvalitets vaniljeis med varm, vietnamesisk kaffe. Sammen danner det en vanvittig lækker dessert!
Personligt foretrækker jeg en god vaniljeis købt fra en isbutik. Jeg køber min hos Social Foodies, hvor de selv laver alle deres is.
I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad.
Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor.
Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.