Fars Vietnamesiske Pasta med Oksekød (Nui Xào Bò)

Nui Xào Bò, også kendt som Vietnamesisk Pasta med Oksekød, er en lækker og børnevenlig ret, der går rent hjem hos alle. I Vietnam spiser man også pasta. Nogle steder er pastaen lavet på rismel i stedet for hvedemel, da det i gamle dage var mere tilgængeligt.

Lige netop denne opskrift lavede min far ofte til os, da vi var børn. Når min far stod for madpakkerne, så kunne vi være sikker på, at det var Fars Vietnamesiske Pasta med Oksekød - og vi elskede det! Det, der virkelig gør denne ret speciel, er min fars hemmelige ingrediens - mayonnaise! Ja, det lyder måske lidt underligt, den lille smule mayo tilføjer en cremet og fyldig smag, da man i modsætning til Danmark ikke anvender fløde eller creme fraiche i det vietnamesiske køkken.

Mine børn elsker min fars opskrift på pastaen, og det tager kun 35 minutter at lave den, så det er perfekt til travle hverdage. Og resterne ryger direkte i madpakken! Her vil voksne altså også være glade for at åbne madkassen til sådan en omgang til frokost, tænker jeg.

 

Samlet tid 35 minutter
Antal 4

Ingredienser
  

Oksekød:

  • 300 g oksekød, f.eks. roastbeef eller engelsk bøf
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk soyasauce
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk majsstivelse

Pasta:

  • 300 g pasta (penne eller den type, du foretrækker)
  • Olie til stegning
  • ½ løg
  • 180 g broccoli
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 tsk sukker
  • Salt, efter smag
  • Frisk koriander til pynt
Udskriv

Sådan gør du
 

  • Kog pastaen efter pakkens anvisning. Når den er al dente, drænes den og skylles under koldt vand. Lad den dryppe af, og sæt den til side.
  • Skær oksekødet i tynde strimler. Hak hvidløget, og steg det i lidt olie på en pande over mellemhøj varme. Lynsteg oksekødet på den varme pande, indtil det er ca. 90% tilberedt. Krydr det med soyasauce og salt, og tilføj majsstivelse. Det holder kødet saftigt. Rør godt rundt. Overfør det til en skål.
  • Skær det halve løg i både, og skær broccolien i små buketter. Steg løgbådene i lidt olie på en stor pande, og tilsæt derefter broccolien. Steg broccolien til den får en flot grøn farve. Den skal være sprød og ikke overstegt.
  • Tilføj den kogte pasta til panden og steg det kort. Tilsæt tomatpuré, mayonnaise, soyasauce, salt og sukker. Bland godt.
  • Tilsæt det lynstegte oksekød til panden, og steg det kort sammen med pastaen og grøntsagerne.
  • Server Nui Xào Bò varm på en tallerken, og pynt med frisk hakket koriander. Til de voksne, kan jeg varmt anbefale at servere med Min Mors Citrongræs Chilisauce Velbekomme!

Det skal du købe i en asiatisk butik

  • Soyasauce

Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

Kan man fryse retten ned?

Absolut! Nui Xào Bò er fantastisk til at fryse ned og opvarme senere. Så hvis du laver en stor portion, kan du nemt gemme resterne til senere.

Kan man gøre retten sundere?

Hvis du vil gøre retten lidt sundere, kan du prøve at bruge fuldkornspasta i stedet for den almindelige pasta, og du kan også undlade sukkeret i opskriften.

Kan man bruge andet kød?

Selvfølgelig! Du kan bruge det kød, du har til rådighed eller foretrækker. Kylling, svinekød eller endda rejer ville være lækre alternativer til oksekødet.

Kan retten gøres vegetarisk?

Ja, hvis du ønsker en vegetarisk version, kan jeg varmt anbefale at bruge en god tofu, der er velegnet til stegning. Det giver stadig masser af smag og tekstur til retten.

2 comments on “Fars Vietnamesiske Pasta med Oksekød (Nui Xào Bò)”

  1. 5 stars
    Retten smager fantastisk 🤩

  2. Marianne Krogshave siger:

    Vi elsker den 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad. 

Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor. 

Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.

Nyhedsbrev

Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides.

Ingen spam. Lover!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram