Hvor har jeg lavet den her nudelsuppe mange gange til min familie. Bánh Canh er en skøn vietnamesisk nudelsuppe, der minder mig om hjemlige hyggestunder og familiemiddage. Det er en ret, der både varmer og smager godt. Og så er der noget ved de tykke, udonnudler der. Børn elsker at slubre på dem!
I Vietnam finder man Bánh Canh nudelsuppe i mange udgaver. Både med krabbe, svinekød og seafood. Denne opskrift er med kylling, og den er super enkel. Du behøver ikke en masse fancy ingredienser eller komplicerede teknikker. Alt hvad du har brug for, er et par basale ingredienser, en håndfuld kærlighed og lidt tid. Og hvis du har lyst, kan du endda kaste dig ud i at lave dine egne hjemmelavede udonnudler. Det kan nemt gøres, mens suppen står og simrer.
Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad.
Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor.
Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.