Nem Nudelsuppe - Udon med Kylling (Bánh Canh)

Hvor har jeg lavet den her nudelsuppe mange gange til min familie. Bánh Canh er en skøn vietnamesisk nudelsuppe, der minder mig om hjemlige hyggestunder og familiemiddage. Det er en ret, der både varmer og smager godt. Og så er der noget ved de tykke, udonnudler der. Børn elsker at slubre på dem!

I Vietnam finder man Bánh Canh nudelsuppe i mange udgaver. Både med krabbe, svinekød og seafood. Denne opskrift er med kylling, og den er super enkel. Du behøver ikke en masse fancy ingredienser eller komplicerede teknikker. Alt hvad du har brug for, er et par basale ingredienser, en håndfuld kærlighed og lidt tid. Og hvis du har lyst, kan du endda kaste dig ud i at lave dine egne hjemmelavede udonnudler. Det kan nemt gøres, mens suppen står og simrer.

 

Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4

Ingredienser
  

Suppe:

  • ca. 800g kyllingelår
  • 3 liter vand
  • 1 helt løg, pillet
  • 4 skiver ingefær
  • 1 dl fiskesauce
  • 3 spsk sukker
  • Salt, efter smag

Fyld:

  • 800 g udonnudler

Topping:

  • 2 stængler forårsløg
  • 1 bundt koriander
  • 2 limefrugter
  • Ristede løg
  • 1 bundt mynte
Udskriv

Sådan gør du
 

  • Sådan laves suppen:
    Dæk kyllingen med vand og kog op. Lad det koge i 5-10 min.
    Skyl benene og gryden. Denne proces fjerner urenhederne og giver en klar suppe.
    Kog benene op igen med 3 liter vand. Tilføj det hele løg og ingefærskiverne. Simr i 1 time under låg. Fjern urenheder og skum fra overfladen løbende med en ske. Imens laves fyldet.
  • Forbered fyldet:
    Hvis du laver hjemmelavede udonnudler, så gøres det mens suppen simrer. Alternativt kan du bruge instant udonnudler. De skal blot lynkoges inden servering.
    Hak forårsløg i tynde skiver og bland det med hakket koriander. Skær limefrugter i både.
  • Når suppen har kogt i en time:
    Fjern løg og ingefær fra suppen og kasser det. Tag kyllingen op og lad det køle lidt ned på et skærebræt, inden det pilles og rives i mindre stykker. I Vietnam spiser man skindet, da der er meget smag i. Men hvis du ikke spiser skind, så fjern det. Kasser skroget og benene.
    Tilsæt fiskesauce, sukker og smag til med salt.
  • Servering:
    Anret nudler, kylling og suppe i skåle.
    Top med forårsløg, koriander og ristede løg.
    Server med mynte og limebåde til selvbetjening.

Det skal du købe i en asiatisk butik

  • evt. instant udonnudler 
  • fiskesauce

Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

Kan jeg erstatte kylling med en vegetarisk eller vegansk alternativ?

  • Du kan koge suppen på shiitakesvampe. Her ville jeg bruge 5-7 stykker, og halvere kogetiden. Svampene ville jeg snitte i tynde skiver og servere som topping med noget stegt tofu.

Hvor kan jeg finde udonnudler, hvis jeg ikke kan lave dem selv?

  • Du kan finde udonnudler i din lokale asiatiske butik eller online.

Kan jeg erstatte udonnudler med andre nudler?

  • Selvfølgelig. Udonnudler er blot, hvad der bruges i den originale Bánh Canh opskrift. Du kan frit erstatte dem med dine yndlingsnudler.

Kan jeg tilføje ekstra grøntsager til suppen?

  • Du kan sagtems tilføje ekstra grøntsager til suppen for at gøre den mere fyldig og sundere. Du kan fx tilføje bønnespirer eller finthakkede strimler af spidskål. Det giver noget sprødt tekstur, som er lækkert i suppen.

Hvor længe kan suppen opbevares, og kan den fryses ned?

  • Suppen kan opbevares i køleskabet i op til 3-4 dage. Hvis du ønsker at forlænge holdbarheden, kan suppen også fryses ned i op til 2-3 måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad. 

Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor. 

Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.

Nyhedsbrev

Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides.

Ingen spam. Lover!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram