
En Travel Hverdagsfavorit: Nem og Hurtig Nudelsuppe
Lige for tiden synes jeg, jeg er ramt af ekstra meget travlhed i hverdagen, og derfor synes jeg altså, det er rart med nogle hurtige go-tos. Denne opskrift på en nem og hurtig nudelsuppe er en vaskeægte lifesaver. Retten tager små 25 minutter at tilberede, og så er der en dejlig varm nudelsuppe at slubre sig på.
Tøm Køleskabet
Brug min opskrift til eller skift ingredienserne ud, med hvad du har ved hånden. Har du nogle kødrester fra aftensmaden i går eller stumper af grøntsager? Smid dem endelig i!
I min opskrift har jeg brugt instant ramen nudler, men her kan man frit vælge sine yndlingsnudler. Jeg elsker også at bruge instant udonnudler eller en helt tredje.
Nem og hurtig nudelsuppe
1
25 min
Ingrediensliste
1 æg
2 stykker flæsk i skiver (eller andet kød)
1/2 bok choy hoved, skyllet og hakket
1 pakke instant nudler efter eget valg
- Suppeblanding:
1-2 tsk srirachachili eller Mors Citrongræs Chilisauce
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk forårsløg, finthakket
1 tsk revet ingefær
2 spsk neutral olie
2 spsk soyasauce
1 tsk eddike
1 tsk sukker
1 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde
- Forbered fyldet:
Kog ægget, indtil det er et sted mellem blød- og hårdkogt (ca. 9 min). Pil det og skær det i halve.
Skær skindet af flæsken og kasser det. Krydr flæskeskiverne med lidt salt og peber. Steg dem i en pande med lidt olie, indtil de er sprøde og gyldne. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at dræne overskydende fedt. - Suppebasen:
I en suppeskål tilføjes srirachachili, finthakket hvidløg, forårsløg og ingefær. Varm 2 spsk olie i en gryde, indtil det er varmt. Hæld derefter olien over chilien og løgene og rør det sammen. I suppeskålen tilsættes soyasauce, eddike, sukker og sesamfrø. Rør godt for at kombinere ingredienserne. - Kog instant nudlerne efter instruktionerne på pakken. Imens nudlerne koger, blancher bok choy i kogende vand i gryden i ca. 1-2 minutter. Tag boy choy kålen op og læg til side.
- Når nudlerne er kogt, tages de op med en sigte eller tang og tilføjes i suppeskålen med suppeblandingen. Bland det godt sammen og hæld 2,5 dl af nudelvandet i skålen. Tilsæt derefter de halve æg, bok choy og flæskeskiver. Smag evt. til med salt og chili efter smag.