Nem og Hurtig Nudelsuppe

En Travl Hverdagsfavorit: Nem og Hurtig Nudelsuppe

Lige for tiden synes jeg, jeg er ramt af ekstra meget travlhed i hverdagen, og derfor synes jeg altså, det er rart med nogle hurtige go-tos. Denne opskrift på en nem og hurtig nudelsuppe er en vaskeægte lifesaver. Retten tager små 25 minutter at tilberede, og så er der en dejlig varm nudelsuppe at slubre sig på.

 

Samlet tid 25 minutter
Antal 1

Ingredienser
  

  • 1 æg
  • 2 stykker flæsk i skiver (eller andet kød)
  • 1/2 bok choy hoved, skyllet og hakket
  • 1 pakke instant nudler efter eget valg
  • Suppeblanding:
  • 1-2 tsk srirachachili eller Mors Citrongræs Chilisauce
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk forårsløg, finthakket
  • 1 tsk revet ingefær
  • 2 spsk neutral olie
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk sesamfrø
Udskriv

Sådan gør du
 

  • Forbered fyldet:
    Kog ægget, indtil det er et sted mellem blød- og hårdkogt (ca. 9 min). Pil det og skær det i halve.
    Skær skindet af flæsken og kasser det. Krydr flæskeskiverne med lidt salt og peber. Steg dem i en pande med lidt olie, indtil de er sprøde og gyldne. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at dræne overskydende fedt.
  • Suppebasen:
    I en suppeskål tilføjes srirachachili, finthakket hvidløg, forårsløg og ingefær. Varm 2 spsk olie i en gryde, indtil det er varmt. Hæld derefter olien over chilien og løgene og rør det sammen. I suppeskålen tilsættes soyasauce, eddike, sukker og sesamfrø. Rør godt for at kombinere ingredienserne.
  • Kog instant nudlerne efter instruktionerne på pakken. Imens nudlerne koger, blancher bok choy i kogende vand i gryden i ca. 1-2 minutter. Tag boy choy kålen op og læg til side.
  • Når nudlerne er kogt, tages de op med en sigte eller tang og tilføjes i suppeskålen med suppeblandingen. Bland det godt sammen og hæld 2,5 dl af nudelvandet i skålen. Tilsæt derefter de halve æg, bok choy og flæskeskiver. Smag evt. til med salt og chili efter smag.

Tøm Køleskabet

Brug min opskrift til eller skift ingredienserne ud, med hvad du har ved hånden. Har du nogle kødrester fra aftensmaden i går eller stumper af grøntsager? Smid dem endelig i!

I min opskrift har jeg brugt instant ramen nudler, men her kan man frit vælge sine yndlingsnudler. Jeg elsker også at bruge instant udonnudler eller en helt tredje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad. 

Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor. 

Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.

Nyhedsbrev

Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides.

Ingen spam. Lover!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram