Nemme Kyllinge Dumplings

Foto: Line Falck

Dumplings 101

Dumplings dækker over en bred kategori. Det består af en form for fyld, oftest kød, som er pakket ind i dej og tilberedt dampet, stegt eller kogt. Jeg har oftest fået dem serveret i form af dim sum, som består af en form for dumplinge og bao tapas. Et helt fantastisk koncept, hvor man kan nippe og hapse lidt af hvert!

Ligesom sushi er det en hel kunst at lave dumplings. Der findes et væld af forskellige slags, og der findes kun en måde at lære dem at kende på. Spis, spis, spis!

Lad dig ikke skræmme af de små finurlige størrelser. Jeg har lavet en nem og simpel opskrift, hvor alle kan være med. Den er aldeles idiotsikker og er arbejdet værd!

 

Forb. tid 50 minutter
Antal 33 stk.

Ingredienser
  

Fyld:

  • 400 g hakket kylling
  • 1/2 spidskål, finthakket
  • 6 store champignon, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 12 g ingefær, revet
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk peber

Dej:

  • 1 pakke gyozadej, optøet
  • 1 lille skål med vand

Tilbehør:

Udskriv

Sådan gør du
 

  • Forbered fyldet:
    I en stor skål kombineres ingredienserne til fyldet
    Tip: Brug en foodprocessor for at spare tid.
  • Foldning af gyozaer:
    Klargør en foldestation med de optøede gyozapapir, en skål vand, viskestykke til at tørre hænderne i og et viskestykke til at dække de færdige gyozaer til, imens man folder. Se video på foldningen længere nede.
    Tag et stykke gyozadej og læg det på en ren overflade.
    Placer en teske (med top) af kyllingefyldet i midten af dejen.
    Dyp fingeren i skålen med vand og fugt hele kanten på dejen.
    Fold dejen over fyldet for at skabe en halvmåneform.
    Begynd ved den ene ende og fold små takker i dejen, mens du arbejder dig hen over, indtil gyozaen er helt forseglet. Husk at dække de færdige gyozaer til med et viskestykke, så de ikke bliver tørre, mens du folder.
  • Stegning af gyozaer:
    Varm en stor pande med lidt rapsolie over medium varme.
    Placer gyozaerne på panden med den flade side nedad og steg indtil bunden er gylden brun.
    Tilsæt ½ dl vand til stegepanden og læg et låg på. Lad gyozaerne dampe i 4-5 minutter, eller indtil vandet er fordampet.
    Fjern låget og lad gyozaerne steges yderligere et par minutter, indtil bunden er sprød. Drys med hakket forårsløg inden servering.
  • Spis som snacks eller med ris som et Family Style måltid. Bland lidt chilisauce i en god soyasauce til dyppelse.

Nemme Dumplings

Min opskrift på gyozaer er med kyllingefyld. Grøntsagerne sørger for, at fyldet er dejligt og saftigt. Og så har jeg tilføjet ingefær for et lille bitte kick!

Processen er enkel. Der blandes en fars. Hvis du har en foodprocessor, så blend endelig grøntsagerne - det vil gøre det til en leg.

Derefter foldes gyozaerne. Jeg har demonstreret, hvor nemt det er i videoen længere nede. Det kræver lidt øvelse, for at de blive pæne, men frygt ej. Den gamle devise med, at det er det indre, der tæller, bliver bekræftet lige her. De smager godt uanset!

Så tag din bedre halvdel, dine børn eller bare dig selv med. Det er super hyggeligt og også lidt mindfulness-agtigt!

Det skal du købe i en asiatisk butik

  • Soyasauce
  • Sesamolie
  • Gyozadej

Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

Sådan foldes dumplingen:

Fyld fryseren op

Dumplings egner sig fremragende til at komme i fryseren. Frys dem ned lige efter de er foldet, mens de stadig er rå. Jeg lægger mine på et bagepapir på skærebræt eller tallerkener, så de bliver frosne enkeltvis. Derefter lægger jeg dem i sammen i en pose. På den måde undgår man at de klistrer sammen eller formen ødelægges.

Herefter kan de steges direkte fra frost.

8 comments on “Nemme Kyllinge Dumplings”

  1. Ser lækre ud. Hvad bruges sesam olien til? Du steger i rapsolie, så tænker jeg kan springe over at købe sesam olie?

    1. Hej Anne,
      Sesamolie er en smagsgiver i farsen. Men du kan springe det over, hvis du foretrækker at lave det uden 🙂
      Kh Nina

  2. Jeg har lavet dem for anden gang i dag, og de er bare fantastiske! Min kærlighed til dumplings hjælper også lidt på vej, men opskriften funger også bare! 5/5

  3. Jeg har forsøgt mig med at lave dumplings for første gang, men jeg synes, at de er blevet lidt tørre/stive i samlingen. Hvordan løser man dette? ☺️

    1. Det kunne godt lyde som at kanterne på dine dumplings er tørre. Det bliver de typisk, hvis pakken ikke er frisk eller hvis dejen står åben længe. Du kan prøve at bløde det op inden foldning ved at lægge et fugtigt køkkenrullepapir over i et par minutter.
      Kh Nina

  4. Dejlig hjemmeside med gode opskrifter!
    Er tilberedningen den samme hvis man bruger Wonton dej i stedet for gyoza dej?

    1. Ved wontondej har jeg bedst erfaring med at koge dem eller friturestege dem. Det giver dog en helt anden konsistens end de gyozaer, som er i denne opskrift.
      Kh Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad. 

Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor. 

Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.

Nyhedsbrev

Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides.

Ingen spam. Lover!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram