Nemme Kyllinge Dumplings

Dumplings 101

Dumplings dækker over en bred kategori. Det består af en form for fyld, oftest kød, som er pakket ind i dej og tilberedt dampet, stegt eller kogt. Jeg har oftest fået dem serveret i form af dim sum, som består af en form for dumplinge og bao tapas. Et helt fantastisk koncept, hvor man kan nippe og hapse lidt af hvert!

Ligesom sushi er det en hel kunst at lave dumplings. Der findes et væld af forskellige slags, og der findes kun en måde at lære dem at kende på. Spis, spis, spis!

Lad dig ikke skræmme af de små finurlige størrelser. Jeg har lavet en nem og simpel opskrift, hvor alle kan være med. Den er aldeles idiotsikker og er arbejdet værd!

Nemme Dumplings

Min opskrift er på gyozaer med kyllingefyld. Grøntsagerne sørger for, at fyldet er dejligt og saftigt. Og så har jeg tilføjet ingefær for et lille bitte kick!

Processen er enkel. Der blandes en fars. Hvis du har en foodprocessor, så blend endelig grøntsagerne – det vil gøre det til en leg.

Derefter foldes gyozaerne. Jeg har demonstreret, hvor nemt det er i videoen længere nede. Det kræver lidt øvelse, for at de blive pæne, men frygt ej. Den gamle devise med, at det er det indre, der tæller, bliver bekræftet lige her. De smager godt uanset!

Så tag din bedre halvdel, dine børn eller bare dig selv med. Det er super hyggeligt og også lidt mindfulness-agtigt!

Det skal du købe i en asiatisk butik

  • Soyasauce
  • Sesamolie
  • Gyozadej

Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

Ingrediensliste

  • Fyld:
  • 400g hakket kylling

  • 1/2 spidskål, finthakket

  • 6 store champignon, finthakket

  • 1 løg, finthakket

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 12g ingefær, revet

  • 2 spsk soyasauce

  • 1 spsk sesamolie

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk sukker

  • 1 tsk peber

  • Dej
  • 1 pakke gyozadej, optøet

  • 1 lille skål med vand

  • Tilbehør
  • Rapsolie til stegning

  • Soyasauce

  • Chilisauce, evt. Min Mors Citrongræschilisauce som går fantastisk til dumplings.

  • Lidt forårsløg til pynt

Fremgangsmåde

  • Hak grøntsagerne fint eller blend dem i en foodprocessor. Bland alle ingredienserne til fyldet i en stor skål.
  • Læg en tsk fyld (med top) på dejen. Hav en lille skål med vand klar. Fold dumplingsne (se video længere nede).
  • Hæld lidt rapsolie på en mellemvarm pande. Steg nu dumplingsene til de er gyldne i bunden (ca. 5-7 min.)
  • Skru ned på lav varme. Tilføj 1/2 dl vand og læg et låg over panden lige så der er en sprække åbent. Når vandet er fordampet, er de færdige.
  • Spis som snacks eller med ris som et Family Style måltid. Bland lidt chilisauce i en god soyasauce til dyppelse.

Sådan foldes dumplingen:

Fyld fryseren op

Dumplings egner sig fremragende til at komme i fryseren. Frys dem ned lige efter de er foldet, mens de stadig er rå. Jeg lægger mine på et bagepapir på skærebræt eller tallerkener, så de bliver frosne enkeltvis. Derefter lægger jeg dem i sammen i en pose. På den måde undgår man at de klistrer sammen eller formen ødelægges.

Herefter kan de steges direkte fra frost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *