
Dumplings 101
Dumplings dækker over en bred kategori. Det består af en form for fyld, oftest kød, som er pakket ind i dej og tilberedt dampet, stegt eller kogt. Jeg har oftest fået dem serveret i form af dim sum, som består af en form for dumplinge og bao tapas. Et helt fantastisk koncept, hvor man kan nippe og hapse lidt af hvert!
Ligesom sushi er det en hel kunst at lave dumplings. Der findes et væld af forskellige slags, og der findes kun en måde at lære dem at kende på. Spis, spis, spis!
Lad dig ikke skræmme af de små finurlige størrelser. Jeg har lavet en nem og simpel opskrift, hvor alle kan være med. Den er aldeles idiotsikker og er arbejdet værd!


Nemme Dumplings
Min opskrift er på gyozaer med kyllingefyld. Grøntsagerne sørger for, at fyldet er dejligt og saftigt. Og så har jeg tilføjet ingefær for et lille bitte kick!
Processen er enkel. Der blandes en fars. Hvis du har en foodprocessor, så blend endelig grøntsagerne – det vil gøre det til en leg.
Derefter foldes gyozaerne. Jeg har demonstreret, hvor nemt det er i videoen længere nede. Det kræver lidt øvelse, for at de blive pæne, men frygt ej. Den gamle devise med, at det er det indre, der tæller, bliver bekræftet lige her. De smager godt uanset!
Så tag din bedre halvdel, dine børn eller bare dig selv med. Det er super hyggeligt og også lidt mindfulness-agtigt!


Det skal du købe i en asiatisk butik
- Soyasauce
- Sesamolie
- Gyozadej
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
Nemme Kyllinge Dumplings
ca. 33 stk
50 min
Ingrediensliste
- Fyld:
400g hakket kylling
1/2 spidskål, finthakket
6 store champignon, finthakket
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
12g ingefær, revet
2 spsk soyasauce
1 spsk sesamolie
2 tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk peber
- Dej
1 pakke gyozadej, optøet
1 lille skål med vand
- Tilbehør
Rapsolie til stegning
Soyasauce
Chilisauce, evt. Min Mors Citrongræschilisauce som går fantastisk til dumplings.
Lidt forårsløg til pynt
Fremgangsmåde
- Forbered fyldet:
I en stor skål kombineres ingredienserne til fyldet
Tip: Brug en foodprocessor for at spare tid. - Foldning af gyozaer:
Klargør en foldestation med de optøede gyozapapir, en skål vand, viskestykke til at tørre hænderne i og et viskestykke til at dække de færdige gyozaer til, imens man folder. Se video på foldningen længere nede.
Tag et stykke gyozadej og læg det på en ren overflade.
Placer en teske (med top) af kyllingefyldet i midten af dejen.
Dyp fingeren i skålen med vand og fugt hele kanten på dejen.
Fold dejen over fyldet for at skabe en halvmåneform.
Begynd ved den ene ende og fold små takker i dejen, mens du arbejder dig hen over, indtil gyozaen er helt forseglet. Husk at dække de færdige gyozaer til med et viskestykke, så de ikke bliver tørre, mens du folder. - Stegning af gyozaer:
Varm en stor pande med lidt rapsolie over medium varme.
Placer gyozaerne på panden med den flade side nedad og steg indtil bunden er gylden brun.
Tilsæt ½ dl vand til stegepanden og læg et låg på. Lad gyozaerne dampe i 4-5 minutter, eller indtil vandet er fordampet.
Fjern låget og lad gyozaerne steges yderligere et par minutter, indtil bunden er sprød. Drys med hakket forårsløg inden servering. - Spis som snacks eller med ris som et Family Style måltid. Bland lidt chilisauce i en god soyasauce til dyppelse.
Sådan foldes dumplingen:
Fyld fryseren op
Dumplings egner sig fremragende til at komme i fryseren. Frys dem ned lige efter de er foldet, mens de stadig er rå. Jeg lægger mine på et bagepapir på skærebræt eller tallerkener, så de bliver frosne enkeltvis. Derefter lægger jeg dem i sammen i en pose. På den måde undgår man at de klistrer sammen eller formen ødelægges.
Herefter kan de steges direkte fra frost.
Ser lækre ud. Hvad bruges sesam olien til? Du steger i rapsolie, så tænker jeg kan springe over at købe sesam olie?
Hej Anne,
Sesamolie er en smagsgiver i farsen. Men du kan springe det over, hvis du foretrækker at lave det uden 🙂
Kh Nina