Her er en lækker og nem ret, som kun tager 15 minutter at lave! Min opskrift på Cremede Peanut Nudler er åndssvagt nem at lave, og så er nudlerne lige til at slubre i sig!
Som mor til en 5-årig og to 3-årige ved jeg om nogen, hvor vigtigt det er at have hurtige og nemme retter i ærmet, når travlhed, sygdom, ja hverdagen melder sig. Grundopskriften til 15 Min Cremede Peanut Nudler kræver kun få ingredienser, men du kan tilpasse den efter, hvad du har i køleskabet.
Opskriften er både nem, hurtig og billig. Den er perfekt til dig, der har en travl hverdag. Retten kræver kun få ingredienser, som du sandsynligvis allerede har i dit køkken.
15 Min Peanut Nudler er lavet på udonnudler, som er tykke og har et godt bid. Nudlerne vendes i den cremede peanutsauce, som er godt krydret på sådan en "comfort food på en regnvejrsdag" måde!
Du kan tilføje dit yndlingsfyld - alt slags kød eller grønt fungerer fint. Personligt elsker jeg at tilføje stykker af stegt tofu, men du kan også bruge kylling, rejer eller grøntsager som broccoli, gulerødder eller bønner.
Udonnudler kan købes i asiatiske butikker. Afhængigt af de forskellige steder, vil man finde udonnudler på frost, som tørvare eller som instant nudler. I denne opskrift har jeg brugt instant udon nudler, da de kun tager få min at tilberede. Du kan også selv lave hjemmelavede udonnudler.
Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.
I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad.
Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor.
Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.
Hej🙂
Jeg vil bare høre, hvilken eddike du bruger til retten med peanutnudler?
Mvh. Gitte
Jeg bruger en helt alm lagereddike. Limesaft kan også bruges.