derhvorjegkommerfra
  • Opskrifter
    • Family Style
    • Hovedretter
    • Vegansk
    • Tilbehør
    • Saucer
    • Drikkevarer
  • Guides
  • Rejse
  • Om
  • Kontakt

Syltede Gulerødder (Đồ Chua)

Sådan laver du syltede gulerødder

Đồ Chua, syltede gulerødder, oversættes direkte til “syltede ting”. Det er et tilbehør, som går igen i rigtig mange retter, heriblandt friske forårsruller, Bánh Mì og Bún. Med det sure og sprøde, komplimenterer Đồ Chua rigtigt mange saltede retter med et frisk twist!

I Vietnam laves det på gulerødder og kinaradis. Kinaradis er lidt sværere at opstøve i Danmark, da det er en sæsonvare, men jeg kan stærkt anbefale at tilføje den, hvis du kan få fat i den.

Processed with VSCO with s2 preset

Traditionel rivejern vs. juliennejern

Jeg bruger mit asiatiske rivejern til at rive gulerødderne. I Danmark har vi et tilsvarede rivejern, der hedder et juliennejern (reklamelink). Det er i min optik en rigtig god investering, da syltede gulerødder faktisk går igen i mange vietnamesiske retter.

Men hvad kan juliennejernet, som et almindeligt rivejern ikke kan? Et traditionelt rivejern river gulerødderne så fint, at gulerødderne ligger i saft og mister det sprøde bid. Så brug endelig ikke et rivejern!

Juliennejernet laver derimod tynde, firkantede strimler. På den måde får man lange sprøde gulerødder, som giver det perfekte knas i maden. Alternativt kan man skære gulerødderne i super tynde skiver og derefter snitte dem i super tynde strimler. Jeg kan eksempelvis anbefale denne (reklamelink) hos Pandasia.dk.

I al den tid jeg boede hjemme, har jeg aldrig åbnet køleskabet, uden at der var et glas Đồ Chua. Det var en fast stabel, som går til uendeligt mange retter. Vi har især spist det til Karamelliseret Svinekød (Thịt Kho Tiêu), som jo var vores spaghetti og kødsovs. En tommelfingerregel er, at Đồ Chua går til alt saltet kød. En utrolig simpel add-on som tilfører enhver ret noget friskhed, som vi jo kender vietnamesisk mad for.

Hvis du går hen og bliver lige så afhængig af syltede gulerødder, som vi er i vores familie, så lav endelig en dobbeltportion og opbevar det i køleskabet i et patentglas. Holdbarheden er 1 måned.

Processed with VSCO with s2 preset
Processed with VSCO with s2 preset

Do Chua

Forberedelse

10 min

Tilberedning

30 min

PrintPrint

Ingrediensliste

  • 1 spsk salt

  • 1 dl sukker

  • 2 dl eddike

  • 1 dl vand

  • 2 gulerødder, skrællede

PrintPrint

Fremgangsmåde

  • Rør salt, sukker, vand og eddike sammen i en mellemstor skål eller et patentglas.
  • Riv gulerødderne på et juliennejern og læg dem i skålen med sylteblandingen.
    Har du ikke et juliennejern, skæres gulerødderne i super tynde skiver og derefter i super tynde strimler.
  • De syltede gulerødder er klar efter 30 minutter.
    Kan opbevares i et patentglas i køleskabet i 1 måned.

Indlægsnavigation

Udon Nudelsuppe med Krabbe (Bánh Canh Cua)
Friske Forårsruller + Den Bedste Peanut Dip (Gỏi Cuốn)

2 comments

  • Maria Koust

    De her syltede gulerødder er fast i vores køleskab. Super til salat eller sandwich. 👌

    Reply
  • Lise Bundgaard

    Jeg har lige lavet dem med regnbuerødder, se er så flotte! Nu glæder jeg mig bare til de skal i baos senere 🤩

    Reply

Har du spørgsmål eller kommentarer? Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nina Minh


True Asian der forsøger at omvende danskerne til god vietnamesisk madkultur.

Bor i Aarhus med min kloge ph.d-mand (hans hoved er seriøst dobbelt så stort som mit), min evige sultne 3-årige og 1-årige twins!

…

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides. Ingen spam. Lover!

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com