Friterede Auberginer (Cà Tím Chiên Giòn)

Foto: Line Falck

Friterede Auberginer er måske ikke den kønneste ret. Men det er trods alt de færreste, der er grimme indeni og udenpå. Så jeg vil godt slå et slag for, at man i dette tilfælde ikke skal dømme retten for dens udseende!

Auberginer er geniale grøntsager. De er forholdsvis neutrale i smagen og er super alsidige. Med den korrekte tilberedning savner jeg faktisk ikke kød. I disse tider hvor vi genovervejer budgetter og indkøb, så synes jeg, at Friterede Auberginer er en værdig modspiller til kødretter. Dermed ikke sagt, at det ene behøver at udelukke det andet!

 

Samlet tid 40 minutter
Antal 1

Ingredienser
  

  • 1 stor eller 2 små auberginer
  • 4-8 dl olie neutral olie til friturestegning (afhængig af størrelsen af gryde/pande)

Dejblanding

  • 6 spsk hvedemel
  • 6 spsk kartoffelmel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk 3. krydderi (kan udelades)
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 dl vand
  • 4 spsk neutral olie, fx solsikke- eller rapsolie
Udskriv

Sådan gør du
 

  • Rør alle ingredienserne til dejblandingen sammen i en mellemstor skål. Brug et piskeris og sørg for, at dejen er fri for klumper. Hvis dejen bliver for tyk, så tilføj et par spiseskefulde vand, da det kan variere efter melmærke. Dejen skal have konsistens som en pandekagedej.
  • Hæld olien over i en mellemstor gryde eller en stegepande. Hæld så meget i, at olien er ca. 1 cm høj. Tænd blusset på mellemhøj varme. Imens skæres auberginen i skiver á ca. 1 cm tykkelse. Olien er klar, når man kan stikke en tandstik eller en spisepind i, og det bobler om pinden.
  • Vend nu en skive aubergine i dejen og læg det forsigtigt i frituregryden. Vend skiven når den har fået en flot gylden farve. Fortsæt med resten af skiverne og steg gerne flere på ad gangen. Hæld mere olie i løbende, hvis det er nødvendigt. Retten smager bedst, når den serveres med det samme.
    Server med friskdampede jasminris og soyasauce med lidt af Mors Citrongræs Chilisauce eller som et Family Style måltid.

En nem hverdagsret

Billigt, hurtigt og lige ud af landevejen. Sådan vil jeg beskrive Friterede Auberginer. Her er en ret, hvor alle kan være med.

Rør ingredienserne til dejen sammen. Dette kan evt. gøres dagen før for at spare tid. Auberginerne skæres i ca. 1/2 cm tykke skiver. De må ikke være for tynde og slatne, men de må heller ikke være for tykke og seje. Derefter vendes skiverne i dejen. Man kan sagtens vende dem i pankorasp, hvis man ønsker et sprødere bid.

Herefter steges aubergineskiver igennem på mellemvarme i godt med olie. Brug ikke olivenolie men en neutral olie som solsikke- eller rapsolie.

Server Friterede Aubergine med samme. Skiverne dyppes i en lille skål med en god soyasauce. Jeg har naturligvis altid en lille sjat af min Mors Citrongræs Chilisauce i. Spis dem med friskdampede ris alene eller som en side dish med andre Family Style retter.

Det skal du købe i en asiatisk butik

  • Soyasauce (Maggi)

Jeg handler i Far East Trading eller i KFT Trading i Aarhus. Se min guide til hvor du kan købe asiatiske dagligvarer i Danmark.

Denne portion rækker til ca. 3-4 personer, hvis man spiser med ris. Server den gerne sammen med flere deleretter ala Family Style.

Tips

  • Lav gerne dejen dagen for at spare tid.
  • Hvis du har dej i overskud, kan det holde i køleskabet i 2-3 dage. Du kan fritere alt muligt i dejen. Friter fx andre grøntsager eller kød og rejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

I Vietnam hænger mad og kultur sammen. Mad er omdrejningspunktet for familien, arbejdslivet og sociale sammenkomster. Vi er en nation af foodies. Lige så engagerede som danskere kan tale om jul eller fodbold, lige så passionerede kan vietnamesere tale om mad. 

Når jeg spørger mine onkler i Vietnam, hvor jeg kan købe de bedste mangoer, udvikler det sig hurtigt til en hed debat. De er aldrig enige, og det kommer desuden an på, om jeg vil have de sødeste og saftigste mangoer eller dem, hvor der er mest frugtkød. For slet ikke at tale om prisen, som er den afgørende faktor. 

Mine forældre vejer og måler ikke af, og når jeg spørger min far om, hvor meget fiskesauce, der skal i en ret, svarer han: “Til det smager godt”. Og så er der ikke meget at arbejde med. Den dag mine forældre ikke længere er her, vil jeg gerne servere de samme måltider for mine børn og bevare alle vores fantastiske familieretter. Derfor begyndte jeg at være med i køkkenet og skrive retterne ned. Deres opskrifter skal bevares og deles. Alt andet ville være en skam.

Nyhedsbrev

Få besked direkte i indbakken, når jeg laver nye opskrifter og guides.

Ingen spam. Lover!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram